top of page
חיפוש

איך להניע את עצמך לגשת לנשים שאתה רוצה באופן קבוע

לכל אחד מאיתנו יש איזושהי מטרה בחיים, בין אם זה להפסיק לעשן, בין אם זה להתחיל לעשות ספורט ולהוריד במשקל, בין אם זה לתת מעצמך עוד קצת בעבודה כדי לקבל את ההעלאה הזאת.

 

אבל כולנו יודעים גם שכדי לעשות את הדברים האלה אנחנו צריכים המון מוטיבציה, ולפעמים זה קצת קשה להקים את עצמנו מהספה, ולהפסיק לראות טלוויזיה בשביל ללכת ולעשות איזושהי ריצה בחוץ.

 

אז היום אנחנו רוצים לדבר איתך על מה זה מוטיבציה, איך לבנות מוטיבציה, ואיך לא להתבסס על מוטיבציה כדי לבנות התקדמות לאורך זמן – כולל בתחום הדייטינג והיכרות עם נשים



 

לא תמיד קל כל כך לבנות את המוטיבציה הזאת שאנחנו צריכים כדי לעשות את הדברים שאנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות כדי לעמוד במטרות שלנו.

 

ובבלוג של היום אנחנו רוצים לדבר איתך על מה זו מוטיבציה, איך לבנות אותה ובאילו עוד דרכים אתה יכול להשיג את המטרות שלך


1. מהי מוטיבציה?

בעצם מוטיבציה זה הרצון שלנו לעשות משהו, זה לראות את עצמנו כאילו אנחנו כבר שם, זה לחלום על איך אנחנו נתנהג ונרגיש כשאנחנו נשיג את הדבר הזה. זה הרצון שלנו להפסיק לעשות דבר מסוים שלא מקדם אותנו קדימה, ולהתחיל לעשות דבר מסוים שמקדם אותנו לכיוון המטרה שלנו.

 

מוטיבציה של אנשים מתבססת על אחד משני הדברים - או שהבן אדם המסוים הזה מתרחק מפחד, או שהוא מתקדם לכיוון יעד מסוים.

 

ולמה הכוונה? ניקח לדוגמה בן אדם שרוצה לרדת במשקל. הוא שוקל עכשיו נניח 150 קילו, והוא רוצה לשקול 80 קילו. אז אם הוא מתרחק מפחד - הוא מסתכל בראי ונמאס לו לראות את עצמו שמן, הוא מסתכל בראי והוא נגעל, והוא אומר לעצמו "מה זה? איך נתתי לעצמי להגיע למצב כזה שאני שוקל 150 קילו?" זה הפחד שלו, זה הכאב שלו, הוא מסתכל בראי וכואב לו לראות את עצמו שוקל 150 קילו.

 

אז בגלל שהוא רוצה להתרחק מאותו הפחד, הוא יתחיל לעשות ספורט, והוא ייתן בראש ותהיה לו מוטיבציה של הימנעות מפחד. הוא ירצה להיראות טוב, והוא יסתכל אחת לכמה שבועות בראי והוא יתלהב לראות את ההתקדמות שהוא עושה.




 

אבל כשאנחנו מונעים מפחד כדי להשיג את המוטיבציה שלנו, ברגע שאנחנו נשקול 100 במקום 150 קילו ונסתכל בראי וזה כבר לא יהיה כזה מזוויע, אנחנו נסתכל וזה יראה טוב כבר, הכאב יפחת משמעותית והמוטיבציה תיעלם לגמרי.

 

למעשה אותו בן אדם שכל כך נגעל מעצמו ולקח את העניינים לידיים, אכל בריא, הלך לחדר כושר והתאמץ לרדת יחזור בדיוק להרגלים הקודמים שהיו לו.

 

וזו המוטיבציה של רוב האנשים היום. רוב האנשים מסתכלים על איפה שהם נמצאים היום, זה לא מוצא חן בעיניהם, זה כואב להם, והם עושים פעולות כדי לברוח מהכאב הזה ולהגיע לכיוון היעד, אבל המוטיבציה הזאת לא מחזיקה לאורך זמן.

 

מוטיבציה שהיא חזקה יותר זה לא להתבסס על הפחד, אלא להתבסס על היעד. זה ממש לדמיין את עצמך מצליח להגיע לשם, מדמיין איך אתה תרגיש כשאתה תגיע לשם, מדמיין איך האנשים מסביבך יחשבו עליך כשתגיע למטרה שלך, מדמיין איך הגוף שלך יגיב כשתגיע למטרה שלך, ואז אתה לא תעצור ב-100 קילו, כי 100 קילו זה לא היעד שלך, אתה מכוון לכיוון היעד והיעד הוא 80, אז אתה תרוץ בכל הכוח עד שאתה תגיע ל-80 קילו האלה, וכשתגיע לשם אתה תהיה מבסוט.

 

אותו דבר בתור אנשים שמפסיקים לעשן. ניקח לדוגמה, מתאמן אחד שלנו - בחור שעישן שתי קופסאות ביום. כשהוא רצה להפסיק עם העישון המוטיבציה שלו הגיעה לרוב מתוך מקום של פחד. הוא השתעל, זה עלה לו המון כסף, היה לו ריח רע מהפה כמעט תמיד, השיניים שלו התחילו להצהיב...

 

אז הוא הפסיק לעשן לחודש, חודשיים, שלושה חודשים, אבל אחרי זה כשהשיעול קצת הפסיק, והצטבר קצת כסף מזה שהפסיק לקנות סיגריות, וכמובן שהפחד הזה נעלם, יחד איתו נעלמה גם המוטיבציה.

 

בשביל להיגמל באמת מהעישון מה שלימדנו את אותו מתאמן זה שהוא צריך לראות את עצמו חי חיים מלאים בלי סיגריות, והמחשבה הזאת תעשה פלאים. ובאמת אחרי עבודה על המיינדסט הוא הפסיק לעשן מתוך מקום של מוטיבציה חזקה שלא מגיעה מפחד. היום הוא לא מתגעגע לעישון, הוא מריח טוב יותר, הוא אנרגטי יותר וסכומי כסף נצברים בצד, וזה אחלה.




 

אז מה שחשוב שתזכור זה שמוטיבציה חזקה נבנית על הסתכלות לטווח הרחוק, ולא על הסתכלות לטווח הקצר. זאת אומרת שהמוטיבציה שלך לא תגיע ממקום של בריחה מפחד או מכאב, אלא שהיא תגיע ממקום של "אני רוצה להגיע ליעד שלי".

 

ואיך זה מתקשר לנושא הדייטינג וההיכרות עם נשים -

מאוד מאוד קל לשבת בבית, במקום לצאת עכשיו למועדון או החוצה, להכיר נשים, להכיר אנשים, להתמודד עם פחדים, להתמודד עם דחיות. הרבה יותר קל לשבת מול הטלוויזיה או לשחק במחשב או להיכנס לפורנו. אבל תכלס כולנו יודעים שאם אנחנו רוצים להגיע למטרה שלנו ולהתחיל עם בחורות ולבנות את הדינמיקה החברתית שלנו ולהבין איך כל העניין הזה הולך, אנחנו צריכים לצאת מהבית והרבה.

 

וכדי לבנות לעצמך מוטיבציה לזה, אתה יכול לעשות את אחד משני הדברים - או שתסתכל על הפחד שלך וימאס לך מזה, אתה תסתכל בראי ותגיד לעצמך "פאק, נמאס לי. נמאס לי ללכת לישון לבד, נמאס לי מזה שאני בודד ואין לי בנות וכל הבחורות שאני מכיר נהיות ידידות שלי, וגם אין לי חברים וגם הבנות שאני מכיר הם לא בטעם שלי, נמאס לי. זה כואב לי, אני רוצה לקחת את עצמי בידיים, לצאת החוצה, להכיר נשים, להצליח, להתמודד עם הפחדים שלי ולבנות את עצמי כבן אדם חזק ומושך יותר".

 

שזו אחלה של דרך לבנות מוטיבציה לטווח קצר, אבל נחש מה? ברגע שאתה תצא ואתה תכיר בחורה, שתיים, שלוש, אתה גם תתאהב מהר מאוד, והבנות האלה לאו דווקא יתאימו לך, אבל סוף סוף אתה לא לבד, סוף סוף אתה לא הולך לישון לבד, סוף סוף אתה לא צריך פורנו.

 

אז אתה נקשר מאוד מהר לבחורה שהכרת, ואפילו שהבחורה לא כל כך תתאים לך, אתה תתביית עליה, ואתה תרצה אותה לעצמך לטווח רחוק, שזה לאו דווקא דבר טוב. כי בסופו של דבר אתה כן רוצה להכיר הרבה נשים ולדעת לבחור את הבחורה שהכי מתאימה לך מתוכן, נכון?

 

הדרך לעשות את זה, זה לבנות את המוטיבציה שלך לטווח ארוך. זה להסתכל על היעד שלך ולא על הפחד. במקום להסתכל בראי ולהגיד לעצמך "די, נמאס לי להיות לבד" תסתכל בראי ותגיד לעצמך "וואו, אני רוצה לראות את עצמי בחור מושך יותר, אני רוצה לראות את עצמי מתמודד עם דחיות בצורה הרבה יותר טובה, אני רוצה לראות את עצמי 'גראונדד' מה שנקרא, עומד על הקרקע ומדבר עם מישהי בלי לרעוד כזה, בלי לנוע יותר מדי, אלא אני מחובר לרצפה, אני מחובר לעצמי. אני מדבר עם הבחורה עם ביטחון עצמי. אני רוצה לפתח שפת גוף מושכת יותר".


ואז כשאתה מגיע ממקום כזה והמוטיבציה שלך מגיעה ממקום של "אני רוצה להגיע לשם", אז היא תחזיק הרבה הרבה יותר זמן. ממש תחלום על איך אתה תיראה ואיך המשפחה שלך תגיב, ואיך החברים שלך מסביב יגיבו ברגע שהם יראו אותך נראה ככה, יראו אותך מוקף בבנות שאתה בנית סביבך ומוקף בחברים שאתה הכרת בעצמך.

 

זו מוטיבציה שמחזיקה הרבה הרבה הרבה יותר זמן.



2. לא חייבים להתבסס על מוטיבציה 

נקודה שנייה וחשובה שאפשר לעשות כדי לעמוד במטרות שלנו זה לא להתבסס על מוטיבציה בכלל.


שני הסוגים האלה של המוטיבציה שדיברנו עליהם הם מבוססים על טווח זמן מסוים. גם אם אתה מתבסס על היעד שלך ואתה מגיע אליו בסופו של דבר, אז מוטיבציה נגמרת לגמרי ואז כל מה שנשאר לך זו משמעת עצמית ובניית הרגלים.

 

אז אם אתה רוצה להצליח בחיים בכלל, ובדייטינג בפרט, אתה צריך לבנות לעצמך הרגלים בריאים, טובים ונכונים לטווח ארוך. אתה צריך לבנות לעצמך את ההרגל שבמקום להדליק עכשיו טלוויזיה ולצפות ב"בית הדרקון", אתה תצא החוצה ותדבר עם אנשים.

 

אתה רוצה לבנות לעצמך הרגל במקום לקום בבוקר ולהכין לעצמך סופלה שוקולד, לבוא ולהכין ביצת עין ולאכול בריא. אתה רוצה לבנות לעצמך הרגל ללכת שלוש פעמים בשבוע בשעה מוגדרת למכון כושר ולבנות לעצמך גוף חזק. וכדי לבנות הרגל אתה צריך 67 ימים לעשות את אותו הדבר.

 

לדוגמא כשאתה קם בבוקר והשעון המעורר מצלצל אז במקום ללחוץ על הכפתור של הסנוז, ישר תקום, תכבה את השעון המעורר ותלך לצחצח שיניים. אם אתה עושה את זה במשך 67 ימים, אתה בונה לעצמך הרגל ואז זה כבר לא ידרוש ממך לא מאמץ ולא מוטיבציה, זה פשוט יהיה הרגל.

 

3. לחץ מנטלי

הנקודה השלישית שאנחנו רוצים לדבר איתך עליה בנוגע למוטיבציה זה הלחץ המנטלי שאנחנו מפעילים על עצמנו. וחשוב שתדע שלחשוב לוקח יותר אנרגיה מאשר לפעול.

 

מוטיבציה לוקחת מאיתנו המון המון משאבים מנטליים במוח. אומרים שמבחינת לחץ מנטלי, לדוגמה, לקחת החלטה לנעול את נעלי הספורט, לקשור שרוכים ולצאת מהדלת – מפעיל עלינו הרבה יותר לחץ מנטלי מאשר אימון הכושר עצמו.



 

שזו נקודה מצחיקה בפני עצמה. לעזוב את המחשב, לעזוב את ה"ליג אוף לג'נדס" ולצאת מהבית להתחיל עם בנות הרבה יותר קשה לנו מנטלית, מאשר כבר להיות בחוץ ולדבר איתן.

 

גם כשאתה כבר בחוץ, החשיבה על זה שאתה צריך לגשת למישהי יותר קשה מאשר הגישה עצמה.

 

אז במקום להחליט לעשות דברים בצורה ספונטנית, אתה יכול לבנות לעצמך לו"ז שבו אתה רושם בדיוק את השעות ואת הדברים שאתה הולך לעשות.

 

לדוגמא, במקום להחליט "אני הולך מתישהו בצהריים להרים קצת משקולות במכון", אתה רוצה לכתוב לעצמך בלו"ז –

12:00 ארוחת צהריים

14:00 אימון כושר במכון

וכך הלאה...

 

ואתה דואג לכל מה שהיית צריך לעשות לפני זה - מכבה את המחשב, מכבה את הפלאפון, מכבה או משתיק את כל הדברים שמפריעים לך, וב-12 אתה כבר בארוחת הצהריים שלך.

 

בעצם כשתעשה את זה, כשתנהל לעצמך לו"ז שהוא מסודר, יהיה לך הרבה יותר קל לצאת מהבית, כי זה ידרוש ממך הרבה פחות מאמץ מנטלי לעשות את הפעולה הזאת של לצאת לחדר כושר, למשל.

 

ואם אנחנו ניקח את זה רגע לאיך להתחיל עם בנות, מה שאנחנו ממליצים לך לעשות (ומלמדים את המתאמנים שלנו) זה לא לחשוב בכלל על לגשת לבנות.

 

תכניס את הפעולה הזאת ללו"ז שלך – לצאת לרחוב או לקניון ולתרגל גישה. תפסיק לחשוב על איך לעשות את זה. תבנה לעצמך הרגלים מתוך אינסטינקט, כך שכשתראה בחורה יפה, אתה פשוט ניגש אליה. אתה לא חושב "מה אני הולך להגיד". אתה לא חושב "איך אני הולך להגיד את זה". זה פשוט קורה. וככל שתתרגל את זה יותר זה יהפוך להרגל, זה יהפוך להיות משהו שאתה עושה על אוטומט.



 

אז ממש תבנה לך לו"ז מסודר של כל הפעולות היומיומיות שלך ותכניס לשם, כמובן, גם את היציאה החוצה לרחוב (או לסופר או לקניון או לטיילת) להתחיל עם בחורות, ותעמוד בו. ואם תעשה את זה במשך 67 ימים, נחש מה? אתה תבנה לעצמך הרגלי עבודה נכונים, תחזק את המשמעת העצמית שלך ותראה איך שפעולות שפעם היו מצריכות ממך מאמץ מנטלי והתלבטויות ועיכובים קורות בלי בעיות, וזה מדהים.

 

אבל אם אתה מרגיש שיהיה לך קשה לבנות לו"ז כזה ולעמוד בו לבדך מההתחלה, והיית רוצה מאמן שילווה אותך בתהליך אחד על אחד, כולל תרגול של יציאה החוצה לגשת לבחורות שמוצאות חן בעיניך ולהתחיל איתן, עד שזה כבר יהיה לך באוטומט - אנחנו מזמינים אותך לשיחת ייעוץ בחינם לגמרי.

 

בשיחה הזאת אנחנו נבין בדיוק איפה אתה נמצא מבחינת חיי הדייטינג שלך ואיך אנחנו והמומחים שלנו נוכל לעזור לך כדי לקחת שליטה מלאה עליהם.

338 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page